TOOI na 54. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu

Na Novosadskom sajmu,  30.11.2023. godine svečano je otvoren 54. Međunarodni sajam turizma. Okupio je nešto više od 240 izlagača iz 10 zemalja, i trajao je do subote 02.12.2023. godine. 

Sajam je otvorio gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić. Pored gradonačelnika, otvaranju sajma su prisustvovali i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Nenad Ivanišević, i državni sekretar u Ministarstvu turizma i omladine, Uroš Kandić. 

Ovogodišnji Međunarodni sajam turizma u Novom Sadu obeležio je jubilej od 100 godina održavanja sajma. 

Ova sajamska manifestacija uporedo se odvijala i na onlajn platformi i na taj način ide u čitav svet. 

Turistička organizacija opštine Ivanjica je sa Regijom Zapadna Srbija učestvovala na ovom sajmu i predstavila svoju bogatu turističku ponudu, promovisani su turistički lokaliteti na teritoriji opštine Ivanjice, promovisani su svi kategorisani smeštajni kapaciteti, posetiocima su predočene mogućnosti da odmor provedu baš u Ivanjici uz čist vazduh, zdravu organsku hranu i bogate mogućnosti aktivnog odmora u prirodi gde su na raspolaganju pešačke staze, planinarske staze, biciklističke staze, Zip Line, Via Ferrata na Mučnju, a u zimskim uslovima za najmlađe ima uslova za učenje prvih koraka na skijama, sankanje i klizanje, tako da je Ivanjica idealna destinacija za sve posetioce i ljubitelje prirode kako u zimskom tako i u letnjem periodu. 

Pored turističke ponude predstavljena je i naša najpoznatija manifestacija Nušićijada, koja je privukla posebnu pažnju posetiocima ovogodišnjeg Međunarodnog sajma turizma u Novom Sadu.