Promocija Nušićijade na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Na ovom 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu predstavili smo mali deo programa naše manifestacije Nušićijade, promocija je održana 22.02. sa početkom u 15:30 časova i trajala je do 16:15 časova.
Promocija ivanjičkog festivala humora, zabave i kulture Nušićijada privukla je veliki broj posetilaca Međunarodnog sajma turizma koji se održava u Beogradu.
Ove godine, 15. obnovljena Nušićijada slavi deceniju i po postojanja, ali i još jedan značajan jubilej 160 godina od rođenja Branislava Nušića jednog od najvećih srpskih komediografa “čarobnjaka smeha” i “najduhovitijeg čoveka Balkana”.
Pristune je prvo pozdravio predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović, koji je iskoristio priliku da se zahvali svim organizatorima, prijateljima festivala, sponzorima i volonterima bez kojih ovaj festival ne bi bio ono što jeste i pozvao ljubitelje kulture, zabave i smeha da od 23. do 25. avgusta budu gosti u Ivanjici.

Nušićijada je u prethodnih petnaest godina osvojila brojna priznanja u zemlji i inostranstvu, a ono o čemu je ovaj festival posebno vodio računa je uključivanje celokupne lokalne zajednice u organizaciju i promociju svih prirodnih i ljudskih potencijala ove srpske varošice.

Festival humora, kulture i zabave, Nušićijada, gaji još jednu specifičnost koja je vezana za varošicu gde se manifestacija organizuje, a to je da u Ivanjicu dođu gosti, a iz nje odu prijatelji. Tako je i sa glumcima, muzičarima, humoristima koji su nastupali na scenama Nušićijade prethodnih petnaest godina.

Promociju Nušićijade ulepšali su talentovani gimnazijalci, Filip Lišanin i Dragica Marković, kao i David i Igor Pejović i saksofonista Luka Đonović, donevši duh jednog dela Nušićijade, koji se sva tri festivalska dana aktivno neguje i van zvaničnih scena.

Za kraj promocije prisutni su uživali u numerama koje je izvela akapala agrupa Famos.
Slavljenička Nušićijada, festival humora, kulture i zabave, održava se u Ivanjici od 23. do 25. avgusta 2024. godine.