Međunarodni sajam turizma Beograd 2024

Na Beogradskom sajmu svečano je otvoren 45. Međunarodni sajam turizma. Za posetioce kapije su otvorene od četvrtka 22. februara od 10 časova, a bogat izlagački program predstaviće preko 400 izlagača iz više od 27 zemalja.
Grčka je zemlja partner, a otvaranju manifestacije prisustvovala je Olga Kefalogiani ministarka turizma Republike Grčke koja je optimistično govorila o zajedničkoj viziji budućnosti turizma. „Prijateljstvo naša dva naroda ukorenjeno je u zajedničkoj istoriji, kulturnim vezama, borbi za slobodu i našim težnjama za sigurnu budućnost“, rekla je Olga Kefalogiani.

„Međunarodni sajam turizma je jedan od najznačajnijih turističkih događaja u našem regionu, globalni skup koji obezbeđuje priliku da zemlje i učesnici ne samo da promovišu svoju turističku ponudu, već i da komuniciraju, sarađuju, stvaraju partnerstva i grade jake odnose.
A upravo je to suština turizma“ Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio je 45. Međunarodni sajam turizma u Beogradu.
Svečanom otvaranju prisustvovali su i ministar turizma Husein Memić, ministar građevinarstva Goran Vesić, ministarka pravde Maja Popović, ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović, ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković, ministarka za brigu o porodici Darija Kisić, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, direktorka TOS Marija Labović, direktor TOB Miodrag Popović, predsednici opština, kao i predstavnici Republike Srpske…

Ceremonija svečanog otvaranja završena je podsećanjem na svetle trenutke srpske istorije i pesmom „Tamo daleko“.
Turistička organizacija opštine Ivanjice je predstavila svoju turističku ponudu u okviru prostora zakupljenog u preko Regije Zapadne Srbije. Ivanjica je raspolagala sa 32m2 izlagačkog prostora, gde su pored štanda Turističke organizacije opštine Ivanjice prisustvovali i hoteli sa teritorije opštine Ivanjice i to hotel Prezident i hotel Javor sa Kušića.