Ivanjica Trail 2023

U subotu 20.05. i u nedelju 21.05. održana i druga po redu Ivanjica trail za 2023. godinu. Zahtevne relacije za trčanje su imali takmičari kojih je ove godine bilo više nego prošle. Najbolji u konkurenciji muškaraca na 23 km bio je Miloš Bićanin, u ženskoj konkurenciji Aleksandra Lazić. U trci na 66 km kod dama je najbolja Jelena Pajić iz Vrnjačke Banje, a kod muškaraca Ivan Dlačić iz Čačka.

Mirko Glavinić organizator Ivanjica traila je napravio sam osvrt na ovu trku. Evo i izjava pobednika relacije od 66 km Ivana Dlačića iz čačka i Jelene Pajić iz Vrnjačke banje. Svi koji su prošli kroz cilj su bili adekvatno darovani, za dar koji predstavlja sve tri planine Goliju, Javor i Mučanj pobrinula se Aleksandra Ćurčić. Ove godine trka je okupila duplo više učesnika nego prošle.

Sa turističke strane ova trka je veoma značajna za Ivanjicu, jer se kroz ovu trku na najbolji mogući način promovišu nama bitni turistički lokaliteti i tri vrha planina koje okružuju Ivanjicu,a to su Golija – Jankov kamen, Javor i Mučanj. Smeštajni kapaciteti su za ove termine održavanja trke na teritoriji Golije, Kušića i Katića bili popunjeni čak do 90%.

Start trke na planini Golija

Start trke na Katićima