16. Izlozba suvenira i turističkih publikacija Leskovac 2023

Turistička organizacija grada Leskovca organizovala je 2. i 3. novembra tradicionalnu 16. po redu izložbu suvenira i turističkih publikacija. Pored promotivnog, izložba je i takmičarskog karaktera, a nagrade će se dodeljivati u jedanaest kategorija i odnose se na suvenire i propagandne materijale.
Svečano otvaranje izložbe održano je 2. novembra, odnosno u utorak u 13 sati u holu leskovačkog Narodnog pozorišta.


Izložbu je u prisustvu brojnih uglednih zvanica u ime lokalne samouprave otvorila Aleksandra Pavlović. “Kategorije za dodelu nagrada su: jednolisna turistička publikacija, višelisna turistička publikacija do 50 stranica, višelisna turistička publikacija sa više od 50 stranica, video publikacija (turistička reportaža, turistički promotivni film i promo spot), suvenir, upotrebni predmet, turistički plakat, najoriginalniji eksponat, turistička fotografija (kolekcija fotografija i pojedinačna fotografija), turistička mapa i turistička razglednica, dok su kriterijumi za ocenjivanje: autentičnost – u kojoj meri suvenir (promotivni materijal) oslikava osobenosti kraja iz kog potiče, likovnost, originalnost, kvalitet izrade, inovativnost, upotrebna vrednost i opšti utisak”.

Tokom ovog dvodnevnog programa za sve učesnike izložbe organizovana je vožnja turističkim vozićem ulicama grada i obilazak Narodnog muzeja, Gradske kuće, Saborne crkve, crkve Odžaklije i gradskog stadiona.
Na ovoj izložbi pored Turističke organizacije grada Leskovca, turističku ponudu svojih opština i regiona predstavilo je preko 50 izlagača iz svih krajeva naše Republike.

Turistička organizacija opštine Ivanjice je uzela učešće na ovoj tradicionalnoj 16. – oj po redu Izložbi suvenira i turističkih publikacija, predstavili smo turističke potencijale i turističke lokalitete opštine Ivanjica.

Turistička organizacija opštine Ivanjice je osvojila drugo mesto u kategoriji Višelisna turistička publikacija do 50 strana.