Sajam turizma Banja Luka 2022

Od 8.04 – 10.04.2022.godine u Tržnom centru „Delta Planet“ održan je drugi po redu Međunarodni sajam turizma „Banja Luka 2022″. Turistička organizacija opštine Ivanjica je uzela učešće na ovom sajmu u okviru zajedničkog štanda koji je zakupila Turistička organizacija regije Zapadna Srbija.

Sajam je okupio preko 70 domaćih i stranih izlagača a posjetioci sajma su mogli da se uvjere u bogatu turističku ponudu izlagača iz Crne Gore, Srbije, Turkse i Hrvatske.

Svečano otvaranje sajma bilo je u petak 8. aprila u prisustvu mnogobrojnih zvanica među kojima su bili Suzana Gašić, ministar trgovine i turizma Republike Srpske, Marija Labović, direktor Turističke organizacije Srbije, ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senka Jujić, gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković, predsednik Opštine Budva Marko Carević i mnogi drugi. Dok je manifestaciju svečano otvorio Staša Košarac, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine.

Poseta sajmu i štandu TO Ivanjice je bila dobra, a pored najave predstojeće turističke sezone razgovarano je o promociji festival Nušićijada u Banjaluci sa predstavnicima TO Banjaluka, gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem i našim konzulom u Banjaluci g-dinom Milošem Vujićem oko podrške u realizaciji promocije.