Promocija Nušićijade na 44. međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Promocija ivanjičkog festivala humora, zabave i kulture Nušićijada privukla je veliki broj posetilaca Međunarodnog sajma turizma koji se održava u Beogradu. Ovogodišnja 14. Nušićijada biće u znaku 155. godišnjice od prvog čitališta, koje je otvoreno 30. decembra 1868. godine u centru ove varoši i održaće se od 25. do 27. avgusta.

Pristune je pozdravio predsednik opštine Ivanjica, momčilo Mitrović, koji je iskoriostio priliku da se zahvali svim organizatorima, prijateljima festivala, sponzorima i volonterima bez kojih ovaj festival ne bi bio ono što jeste. Dunav osiguranje dugi niz godina podržava ovu ivanjičku manifestaciju i iz ove kompanije kažu da će se podrška jednom takvom festivalu koji čuva književno nasleđe i dug srpskog naroda samo razvijati.

Promociju Nušićijade ulepšali su Sofija Vučićević i Igor Pejović donevši duh kafanskog života male varoši koji se kroz treću scenu Nušićijade veoma brižno neguje.

Da novo vremne nije izbrisalo sećanja na stare izvorne vrednosti svedoči i uspešan Ivanjičanin Vladimir Vještić.

Nušićijada je proizvod timskog rada i duha, ali sve ove godine jedno lice izdvaja se kao posebno i prepoznatljivo, Branislav Nušić, odnosno glumac Milan Milosavljević.

Pristutni su uživali i u spletu gradskih igara KUD-a Moravica,a prikazan je i film o Nušićijadi koji dočarava atmosferu ovog festivala.

Svi ljubitelji humora, kulture i dobre zabave viđeni su u Ivanjici od 25. do 27. avgusta