Vidikovac Srna na Izubri

Vidikovac se nalazi u blizini sela Devići na oko 40km od Ivanjice. Nadmorska visina vidikovca je 1122mnv. Sa vidikovca se pruže predivan pogled na kanjon reke Izubre. Vidikovac predstavlja dodatni sadržaj za ljubitelje aktivnog odmora uz obeležene pešačke staze.

Galerija

Reka Izubra

Reka Izubra predstavlјa izuzetnu prirodnu vrednost i u svom toku formira ambijent kanjona kroz živopisne predele, obrasle gustom mešovitom šumom bukve i graba, sa zimzelenim stablima smrče. Na obe strane rečnog toka Izubre izdižu se stene velikih dimenzija koje ovu reku čine specifičnom i posebnom. U središnjem delu toka formirana su tri kaskadna vodopada, čija ukupna visina iznosi oko 20 m. Sami vodopadi nalaze se u prvoj zoni zaštite, što govori o njihovoj nesumnjivoj prirodnoj vrednosti. Na samom kraju toka, nizvodno od vodopada,

Izubra formira niz slapova i bukova koji upotpunjuju divlji i naizgled prašumski ambijent. Reka Izubra je značajan turistički lokalitet koji treba urediti i učiniti ga što pristupačnijim posetiocima ovog mesta, kojih je iz godine u godinu sve više.