Učešće TOOI na sajmu RRA Raškog i Moravičkog Okruga na SEE Expo 2024 u Kragujevcu

Na Šumadija sajmu 04.10.2024. je otvorena jednodnevna sajamska manifestacija SEE Invest Expo 2024 na kojoj su predstavnici lokalnih samouprava i regionalnih razvojnih agencija iz čitave Srbije predstavili svoje najvažnije razvojne projekte. Sajam je svečano otvorio Tomislav Momirović, ministar unutrašnje i spoljne trgovine Republike Srbije.

Grad Kragujevac je postao epicentar poslovnih i tehnoloških inovacija , budući da je uspešno održan ,SEE Invest Expo 2024 prestižni sajam koji okuplja predstavnike lokalnih samouprava i regionalnih razvojnih agencija iz čitave Srbije . Ovaj događaj, koji postavlja nove standarde u svetu poslovnih sajmova, poslužio je kao platforma za predstavljanje najnovijih trendova i rešenja . Posetioci su imali priliku da se upoznaju sa radom lokalnih samouprava i regionalnih razvojnih agencija, naprednim tehnološkim dostignućima, razmene ideje i uspostave ključne poslovne kontakte.

Pored sajamskog dela, poseban akcenat stavljen je na umrežavanje i edukaciju, sa ciljem da se učesnicima pruži što više prilika za učenje i razmenu iskustava. Tokom jednodnevnog događaja, organizovani su i paneli fokusirajući se na digitalizaciju poslovnih procesa i korišćenje obnovljivih izvora energije. Brojne panel diskusije i prezentacije ukazale su na značaj održivog razvoja u poslovanju, a posetioci su imali priliku da slušaju renomirane stručnjake.

Najznačajni panel održan na SEE Expo 2024, sa temom “Unapredjenje kapaciteta gradova i opština” za promociju investicionih potencijala i komunikaciju sa investitorima. Sam dogadjaj podržalo je 19 izlagača i 11 lokalnih samouprava iz osam okruga Srbije, 8 regionalnih razvojnih agencija uz mnoštvo B2B sastanaka kao i mogućnosti za diskusiju.