• Dobrodošli

  Dobrodošli

  Turistička organizacija opštine Ivanjica

 • VODOPAD NA MORAVICI

  VODOPAD NA MORAVICI

  Stari vodopad – do skoro vizuelni simbol Ivanjice

 • NUŠIĆIJADA IVANJICA

  NUŠIĆIJADA IVANJICA

  Festival kulture, smeha i zabave

 • JEZERO „NEBESKA SUZA“ NA OKRUGLICI

  JEZERO „NEBESKA SUZA“ NA OKRUGLICI

  Jedno od tri bisera na Goliji - nastalo 1977.godine

 • GOLIJA

  GOLIJA

  Raj za planinare

 • IVANJICA

  IVANJICA

  Panorama grada

 • JAVOR

  JAVOR

  Spomenik majoru Iliću na planini Javor

 • TIČAR JEZERO

  TIČAR JEZERO

  Najlepše i najposećenije jezero na planini Goliji poznato i kao Daićko jezero

turistickivodic1 jezera1 ivanjica pesacenje

IVANJICA

Ispod planine Golije, Javora i Mučnja, na reci Moravici smestila se Ivanjica, gradić i sedište istoimene opštine. Planinski potoci i reke bogati su ribom (klen, pastrmka i dr.), šume i šumarci, cvetne livade, njive i voćnjaci pružaju dosta turističkih sadržaja. Na putu prema Guči nalazi se speleološki kompleks Rćanskih pećina sa Velikom, Slepom i Suvom pećinom.

Kroz Ivanjicu protiče reka Moravica, a tu su i dva jezera Ptičije i Svatovsko. Park prirode planina Golija pokrivena je bogatom i lepom šumom. U samom gradu je crkva iz 1836. godine, a kod mesta Kumanice nalazi se Rimski most. Tu je i najveći jednolučni most na Balkanu. Seoski turizam zapravo je i započeo na prostoru ove opštine.

 


SELO KOMADINE

 

DOMAĆINSTVO DRAŠKA MILOSAVLJEVIĆA

„GOLIJSKI KONACI“

Na 13- om kilometru od Ivanjice putem za Goliju u prelepom i živopisnom selu Komadine, nalaze se ovi divni konaci. Uz jako lepe dodatne sadržaje,divan Golijski vazduh i odličnu Ivanjičku hranu kvalitetan odmor u ovim konacima neće izostati. Galerija slika

Kategorija I, ****

Telefon: 032/631- 992; 064/242- 99-06; 064/37- 307- 69

 


 SELO KUMANICA

 

DOMAĆINSTVO AVRAMOVIĆ - KUMANICA

"VILA AVRAMOVIĆ"

U selu Kumanica,  u podnožju Parka prirode  i  Rezervata  biosfere-Golija,  na nadmorskoj visini od  920m,  udaljen 18 kilometara od Ivanjice na putu Ivanjica-Golija,  se nalazi   "Vila Avramović”  domaćinstvo porodice Avramović.

 

Za sve ljubitelje stvarno netaknute prirode domaćini organizuju  izlete i do 1200 metara  nadmorske visine gde možete uživati  u  roštilju  na proplancima borove i bukove šume.

U ponudi imamo i ski stazu sa uspinjačom dužine 200 metara gde možete uživati na snegu. Galerija slika

KONTAKT TEL:  +381 (32) 760 – 760

                      +381 (61) 16-22-800

 


SELO KUŠIĆI

Na 28-om km od Ivanjice na obroncima istorijski znamenite planine Javor na 990 m nadmorske visine se nalazi selo Kušići. Selo je poznato kao začetnik seoskog turizma na prostorima bivše države 70-tih godina prošlog veka. Zahvaljujući klimatskim uslovima i položaju na kome se nalazi, ovo selo je 2000-te godine u okviru prostora od 2.156,50 ha proglašeno vazdušnom banjom.

 

DOMAĆINSTVO STOJADINA VIDAKOVIĆA

„VILA ANGELINA“

U samom centru sela nalazi se Vila Angelina, novosagrađeni objekat u okviru domaćinstva Stojadina Vidakovića.    Smeštaj je I kategorije i kategorisan je sa četiri zvezdice, a svaka soba poseduje kupatilo, TV, telefon i internet. U restoranu pored vile Angelina, koji je vlasništvo porodice Vidaković, možete probati stara zaboravljena jela kao i specijalitete ovog kraja. Uživaćete u šetnji predivnim predelima ovog sela, a možete se uključiti i u poljoprivredne radove sa lokalnim stanovnicima (sakupljanje sena, branje malina i sl.), kao i branjem lekovitog bilja, koga je u izobilju na ovim prostorima, branjem šumskih plodova i drugim aktivnostima. Galerija slika.

 

KONTAKT TEL:  +381 (32) 5678-188

                      +381 (65) 836-88-8

 

                                       APARTMAN-Studio PEŠIĆ - KUŠIĆI

 

U selu Kušići, u stambenoj zgradi se nalazi i četvorokrevetni apartman tipa studio porodice Pešić koji je na raspolaganju svim gostima koji posećuju ovo selo. Galerija slika.

 

KONTAKT TEL: +381 (60) 350 22 70; 

                                   +381 (60) 373 07 95


SELO LISA

Selo Lisa je pravo planinsko selo sa razbacanim kućama i domaćinstvima dovoljno udaljenim da jedni drugima ne smetaju. Zatalasani tereni bogati šumom i pašnjacima, čist vazduh, gostoljubivost meštana, raznovrsna hrana, kvalitetna voda, bavljenje različitim aktivnostima na otvorenom prostoru i danas su osnovna ponuda putniku namerniku. U blizini sela nalazi se Hadži Prodanova pećina, jezero u selu Vučkovici kao i spomenik palim borcima na Vencu.

DOMAĆINSTVO ILIJE MILIĆEVIĆA

Pansion Ilije Milićevića na mestu je sa kojeg «puca» vidik na sve strane. Seoska rečica upotpunjava seosku idilu. Gosti mogu sedeti uz domaćina u dvorištu i peći rakiju, ubrati voćku ili paradajz, a da ih ne operu, prošetati do nekog od brojnih izvora. Ili oslušnuti vetar u krošnjama drveća ili voća. Ispeti se na Brdo Venac i ćutati. Samo gledati. Možda spomenik. Ili pticu u letu. Uživati. Galeija slika.

KONTAKT TEL:  +381 (32) 670-030

                      +381 (69) 515-66-02

 

    DOMAĆINSTVO DRAGE MILIĆEVIĆ

Na 10-om kilometru od Ivanjice u pravcu prema Guči se nalazi domaćinstvo Drage Milićević poznato po gostoljubivosti i umeću pripremanja starih zaboravljenih srpskih jela. Pored druženja sa domaćinima gosti mogu šetati prelepim predelima ovog sela ili se uključiti u poljoprivredne radove sa meštanima (branje malina i sl.). Ovde će te doći kao gost a, otići kao prijatelj. Galerija slika

 

KONTAKT TEL:  +381 (32) 652-092

                      +381 (64) 290-22-20


SELO KATIĆI

Katići su mala varoš na padinama planine Mučanj. Atraktivnost prirode, potpuna čista i zdrava sredina na 1000 metara nadmorske visine. Na vrhu Mučnja (1500 m) nalazi se Savina voda koja po narodnom verovanju ima lekovita svojstva. Na izvorištu reke Grabovice smeštena je crkva Sv. Nikole poznata kao Bela Crkva, zadužbina Despota Lazarevića. U Katićima je izvor Malog  i Velikog Rzava. Reke su bogate pastrmkom, bistre i čiste, a okolina bajkovita. U okolini je i bogato lovište (srndaći i druge životinje).

DOMAĆINSTVO OBRADOVIĆ

"PANSION OBRADOVIĆ"

 

Domaćinstvo Obradović karakteriše lepo dvorište i komforan smeštaj. Slogan “UDAHNITE MUČANJ” ukazuje na osnovnu vrednost ove vazdušne banje.

Smeštaj je prve kategorije, sobe sa WC i TV, salom za ručavanje, centralnim grejanjem i malom bibliotekom za goste, vilom Snežana i dve kuće brvnare u gustoj borovoj šumi, garantuju dobar odmor Za obilazak okoline je obezbeđen turistički “vozić”. Leti ponesite pribor za lov i ribolov, zimi ski opremu, ali i adekvatnu obuću za hodanje « Stazom zdravlja » Galerija slika

KONTAKT TEL:  +381 (32) 873-307

                      +381 (64) 32-10-490

 


SELO MEĐUREČJE

Na devetom kilometru od Ivanjice nalazi se selo Međurečje. Kao što mu i ime kaže smešteno je između dve planinske rečice u podnožju Javora i Golije, okruženo pitominom i zaštićeno od surove planinske klime, veoma je pogodno za odmor i oporavak.

  


MARINA REKA

Romantika  je i dalje živa u ovom malom živopisnom selu koje je dobilo ime po devici Mari koja je skočila u reku jer nije htela da se uda za onoga koga nije volela. Bajkovitost ne dolazi  samo iz stare legenede već je deo svakog  trenutka koje provedete ovde.

       DOMAĆINSTVO RADUŠKE MARINKOVIĆ

Kad budete probali hrskavi  kolač prevrtač, stari specijalitet ovog kraja shvatićete zašto se neki recepti ljubomorno čuvaju i prenose sa kolena na koleno. Galerija slika

KONTAKT TEL:  +381 (32) 651-810

                      +381 (63) 78-43-584

 


SELO DEVIĆI

Selo Devići su pionir seoskog turizma u našoj zemlji. Udaljeno je od Ivanjice 36 km i nalazi se na 740 m nadmorske visine. Posebno interesovanje turista u ovom selu izaziva „Košaninovo jezero“ na Jelaku i slapovi na reci Izubri. Tu su ostaci na lokalitetu Gradina (Grački krst) i Rimska česma u Čečini.

 

 


SELO DAIĆI - GOLIJA

 

"VILA GOLIJSKI DAR"              

U srcu Golije na nadmorskoj visini od 1400 metara, na udaljenosti od 100 m od ski lifta na brdu „Dajići“ nalazi se kuća za odmor porodice Luković iz Ivanjice.    Kuća raspolaže sa 3 četvorokrevetna apartmana kategorisanim sa najvišom kategorijom (4 zvezdice). Vašim izborom ove kuće na planini Goliji, pored vrhunskog smeštaja u zimskom periodu možete skijati na stazi dugoj 600 m sa utabanim snegom, čekati Golijska jutra u društvu ovdašnjih meštana uz golijske specijalitete (pršutu, sir i vruću rakiju), a u ostalim godišnjim dobima šetati predivnim predelima ove planine, brati lekovito bilje, pečurke i uživati u najlepšim slikama sa Golije. Od nedavno je u okviru ovog smeštajnog objekta otvoren restoran sa golijskim specijalitetima za ishranu svojih gostiju, a i onih koji posećuju planinu u bilo kojem godišnjem dobu.  www.golijskidar.com    Galerija slika

KONTAKT TEL:  +381 (32) 631-988

                      +381 (65) 82-98-536


SELO GRABOVICA                

 

KUĆA ZA ODMOR KRSMANOVIĆ – GRABOVICA

Kuća za odmor ovog domaćinstva se nalazi na Grabovici pet kilometara od Ivanjice  pored rečice „grabovica“. Kuća je idealna za porodične odmore, a pored odmora ovde možete pecati, šetati predivnim predelima, brati lekovito bilje, pečurke, jagode  i uključiti se u poljoprivredne radove sa ovdašnjim meštanima (branje malina i dr.). Kuća za odmor je apartmantskog tipa i raspolaže sa dva dvokrevetna apartmana, terasom i dvorišnim porstorom za odmor. Prepustite se ljubaznosti domaćina, toplini ambijenta, čarima prirode i ponesite uspomene zbog kojih ćete ponovo doći. Nedaleko od ovog domaćinstva se nalaze brojni kulturno-istorijski lokaliteti koji godti mogu posetiti.

Kategorisano  I  kat. ****  Galerija slika

Tel: 032/5641-322; 630-100; 064/836-73-81

 

srenfrde

Manastir Kovilje

manastir kovilje

Ivanjica film

Virtuelna prezentacija

vtnn

nusicijada logoNOVI

nusicijada film

Logo opstine ivanjica

logo latinica

login

Danas 17

Juče 99

Ove nedelje 599

Ukupno 871251

Kubik-Rubik Joomla! Extensions